Anders Hansen

Anders Hansen ger fascinerande och revolutionerande föreläsningar om rörelsens betydelse för din hjärna. Anders Hansen, överläkare i psykiatri, vet vad som behövs för att din hjärna ska må som bäst, och som vet vad han talar om!

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig. Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning ger enorma effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. Träning påverkar även koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel”, t ex. för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig.

Anders föreläsningar

Anders Hansen berättar om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Han menar att fysisk aktivitet är det absolut viktigaste man kan göra för sin hjärna. Anders föreläsningar ger konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få de positiva effekterna – som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering! I föreläsningen ”Hjärnstark” får du ta del av aktuell forskning och veta hur du ska träna för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa. Anders belyser även fördelarna med rörelse för de som har ADHD utifrån samlade fakta i sin senaste bok ”Fördel ADHD”.

Om Anders

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han har skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning och läkemedel för Dagens Industri, E24/SvD, British Medical Journal och Läkartidningen. Idag är han även föreläsare och författare till böckerna ”Hälsa på recept”, tillsammans med Carl Johan Sundberg, ”Hjärnstark” (som har sålts till femton länder) och den senaste boken ”Fördel ADHD”. Hansen tilldelades 2017 Hälsopriset som årets författare. Anders har varit medicinsk expert i en rad TV-program och synts i många sammanhang. Han är också engagerad i en rad företag inom life-science samt har även en del styrelseengagemang.

Föreläsningsområden:

  • Inspiration
  • motivation
  • träning
  • hälsa
  • mental styrka
  • ADHD
  • stress
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår