Anna Bergholtz

Anna Bergholtz är föreläsaren som förlorade synen, men som ändå ser det som andra missar - tillgången i det svåra. Lär dig att vända motgång till framgång och att våga tänka utanför ramarna. Något som kan bidra till så mycket mer än du någonsin kunnat ana.

Anna kallar sig ”Blind journalist som öppnar ögon” och en ögonöppnare är precis vad du får i mötet med henne. Du får nya perspektiv som du kan applicera både i arbetslivet och privat. Många av oss fokuserar gärna på det som inte funkar, men efter Annas föreläsning kommer du att välja en annan väg. Du kommer att se styrkan i det till synes svaga.

Anna föreläser framförallt om inspiration - att vända motgång till framgång, men även mycket om att se funktionsnedsättning som en tillgång, om mångfald inom arbetslivet och i media, om bemötande, fördomar och attityder kring funktionsnedsättningar inom arbetsliv, skola och omsorg. Anna skräddarsyr sina föreläsningar efter kundens önskemål och hon kombinerar gärna sina föreläsningar med workshop.

Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach. Hon har belönats med Lions livskvalitetspris och även fått Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Som 24-åring förlorade Anna synen, men valde ändå att fortsätta se på film. Kort därpå trotsade hon mångas fördomar när hon blev Sveriges första blinda filmkritiker. Hon är känd som ”Blindchick” efter sin medverkan i P3: s Morgonpasset. 2012 debuterade hon som barnboksförfattare, något hon säger sig tacka blindheten för.

Föreläsningsområden:

  • Inspiration
  • motivation
  • mångfald
  • jämställdhet
  • likabehandling
  • attityder
  • bemötande
  • personlig utveckling
  • positivt tänkande
© Fotograf Helena Petersson

Kontakta oss

08 250 150[email protected]Tipsa en vän

Referens

"Vi har vid flera tillfällen anlitat Anna som föreläsare, ofta för en publik på flera hundra personer. Hon har även anlitats som moderator vid offentliga debatter. Samtliga uppdrag gör Anna med stor skicklighet, mycket energi och en personlig träffsäkerhet. Anna är en förebild för många unga och inte minst ungdomar med synnedsättning."

Riksorganisationen Unga Synskadade

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår