Björn Söderberg

Björn Söderberg är entreprenören som inte bara snackar om socialt och miljömässigt ansvar, han visar också på hur det fungerar i praktiken. Och hur det dessutom kan vara ekonomiskt lönsamt. Björn inspirerar till förändring och utveckling och hans föreläsningar lämnar ingen oberörd.

Björn är en prisbelönt företagare och föreläsare. Han är beviset på att varje människa verkligen kan göra skillnad. Hans berättelser är långt ifrån utan kantstötar och motgångar. Men, som han själv säger, ”den som inte har misslyckats har aldrig försökt”.

Björn som föreläsare

Som föreläsare smittar Björn av sig med sitt entreprenörskap och sin passion för miljö och människor. Han tar sin publik med på en hisnande resa som innehåller lika mycket misslyckanden som framgångar. Han inspirerar till att vilja och våga göra skillnad. Exempel på Björns föreläsningsrubriker är:

  • Entreprenör utan gränser - Om entreprenörskap och socialt ansvarstagande
  • Den som inte har misslyckats har aldrig försökt - Inspiration för unga entreprenörer. Hur man kommer över sina egna mentala spärrar och går från ide till handling.
  • Hållbart och lönsamt - CSR på riktigt. Utan krångliga policydokument och hållbarhetsredovisningar.

Björns erfarenheter

Björns spännande och omtumlande karriär som social entreprenör började vid 19 års ålder i Nepal. Idag, drygt 10 år senare har han byggt upp flera företag i Sverige och Nepal. Han jobbar med återvinning, biobränsle, webbutveckling och städning. Björns företag visar på att hållbarhet och socialt ansvar också är ekonomiskt lönsamt. Björn har tagit emot ett flertal priser, bland annat som Sveriges mest spännande entreprenör 2004 (Företagarna och Shortcut), Framtidens ledare 2007 (JCI) och Göteborgspriset för hållbar utveckling 2012.

Föreläsningsområden:

  • CSR
  • ungt företagande
  • entreprenörskap
  • inspiration
  • motivation
Referens

”Björn Söderberg går från ord till handling, något som många har svårt för inom CSR området. Han bevisar att CSR går att omsätta i lönsamhet för ett företag. Fler “Björnar” i näringslivet skulle förändra världen!”

Johan Trouvé, Vd, Västsvenska Handelskammaren

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår