Jenny Selander

Jenny undervisar och forskar i ämnet miljö och hälsoskydd. Vill du ha en kompetent föreläsare inom ämnena trafikmiljö, buller, boendemiljö och arbetsmiljö så är Jenny rätt person.

Stora delar av Jennys forskning har handlat om att undersöka sambandet mellan trafikbuller i boendemiljön och hjärt-kärlsjukdom. På senare tid har Jenny även breddat sin forskningslinje så att denna nu inkluderar exponering för buller, luftföroreningar och kemikalier i boendemiljön och arbetsmiljön i relation till hjärt-kärlsjukdom, cancer och fosterpåverkan.

Jennys erfarenheter

Jenny är forskare, PhD, Post doc på Arbetsmedicinska enheten och Institutet för Miljömedicin på Karolinska Institutet. Jenny har en fil. Mag. i Miljö- och Hälsoskydd och en Med. dr. i Miljömedicinsk epidemiologi. och har arbetat med forskning på Karolinska Institutet sedan 2002.

Jenny arbetar både med forskning och undervisning på Karolinska Institutet. Hon är aktiv i undervisningen inom epidemiologi och biostatistik vid IMM inom masterprogrammen, Arbete och Hälsa, Miljö- och Hälsoskydd samt Folkhälso-vetenskap med epidemiologiinriktning. Hon arbetar även med myndighetsutredningar och arbetar just nu bland annat med beräkning av Trafikverkets nationella påverkan på hälsan i form av DALY".

Föreläsningsområden:

  • Miljö- och hälsoskydd
  • buller
  • boendemiljö
  • föroreningar
  • kemikalier
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår