John Steinberg

John Steinberg är Sveriges mest praktiska pedagog. Han är känd för sitt engagerande, interaktiva och intensiva sätt att föreläsa. Goda ting har många namn – ibland kallas John för ”Pedagogdoktorn” efter sina krönikor i flera tidskrifter och ibland för Dr John efter sitt program på UR med samma namn.

John är författare till snart 50 böcker inom beteendevetenskap och är fil dr i pedagogik. Alla som lyssnar på John går därifrån med praktiska metoder de kan omsätta i praktiken samma dag. John är född och utbildat i USA men har bott i Sverige och varit konsult i landet i 40 år och kan därmed föreläsa eller coacha på både på svenska och engelska – med humor, allvar och glöd.

Exempel på föredrag:

Inom näringslivet:

•  Ta fram det bästa ur dina medarbetare – hur man hittar och tar vara på styrkor och talang. John lär ut hur man genomför ett ”styrkesamtal”.

•  50 namn på 15 minuter – om inlärningens tre magiska ord, om pedagogik och kursmetodik och hur man avläser andras lärstilar och inlärnings-strategier.

•  Mentorskap och co-coaching. En introduktion till humanistiskt ledarskap och en presentation av co-coaching, en metod för att som stärker kollegial utveckling och företagskulturen.

Inom skolsektorn:

• Ledarskap i klassrummet. Ledarskap är helt avgörande för att få dagens s.k. lustbarn med sig. Om det icke-verbala ledarskapets betydelse.

• Lektionen är helig./Prata pedagogik. Skolutveckling är helt beroende av att sätta undervisningen i centrum och hur vi utvecklar undervisningens kvalitet.

• Att handleda pedagoger. Detta är en lärarcoach-utbildning för de som handleder eller är mentorer till nya pedagoger, studenter och kollegor.

John Steinberg föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap och samtalsmetodik. John är fil dr i pedagogik och han var tidigare lektor i pedagogik vid Örebro Universitet och har över 35 års erfarenhet som konsult, föreläsare och kursledare.

John är författare till 48 böcker om ledarskap, pedagogik, kommunikation, värderingar och skolutveckling, bl a "Pedagogdoktorns handbok", "Hitta styrkorna", "Humanistiskt ledarskap" , "Digital Flow" samt tillsammans med PG Wettsjö, "När surpuppan log".

Föreläsningsområden:

  • Pedagogik
  • ledarskap
  • kommunikation
  • mentorskap & coaching
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår