Mikael Rehnberg

Mikael Rehnberg är en populär och flitigt anlitad föreläsare inom områdena psykosocial arbetsmiljö, hälsofrämjande strategier och stressrelaterad ohälsa.

Idag är arbetsrelaterad stress en av de främsta orsakerna till långtidssjukskrivningar och trenden är att denna problematik växer inom alla branscher. Mikael föreläser entusiastiskt om hjärnergonomiska strategier för ett bättre arbetsliv. Han förklarar bland annat stressens biologi, visar på de viktigaste varningssignalerna för stress och ger tips på vad man själv kan göra för att förebygga stress. Mikael ger även exempel på vad öppna kontorslandskap och ett gränslöst arbetsliv innebär för oss, och han pekar på de varningssignaler som finns innan utmattningssyndrom och vad som faktiskt händer i hjärnan vid långvarig och negativ stress.

Mikael som föreläsare

Mikael Rehnbergs föreläsningar är mycket träffsäkra och uppskattade av åhörarna. Med både humoristiska och tankeväckande inslag förklarar Mikael på ett pedagogiskt och intressant sätt vad som händer i kroppen när vi utsätts för stress. Mikaels föreläsningar bygger på den senaste forskningen och svarar på frågan: Vad kan arbetsgivaren samt du själv göra för att skapa ett hållbart arbetsliv för alla? Mikael anpassar föreläsningens innehåll beroende på syfte och målgrupp. Exempel på teman:

 • Hälsa på hjärnan – strategier för ett bättre arbetsliv
 • Upptäck och förebygg stressrelaterad ohälsa
 • Nycklar till friska organisationer
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Gränslöst arbetsliv och gränskompetens
 • Kopplingen mellan god arbetsmiljö och lönsamhet

Mikaels erfarenheter

Mikael Rehnberg är biolog och arbetsmiljökonsult. Han föreläser och utbildar inom en rad frågeställningar som anknyter till arbetsliv, arbetsplatslärande och folkhälsa. Mikael Rehnberg har även varit projektledare för projektet ”Friskare arbetsplatser”, ett mångårigt projekt vars syfte var att åstadkomma hållbara hälsoekonomiska effekter i arbetslivet. Mikael är flitigt anlitad både som föreläsare och processledare inom arbetsmiljö- och hälsoområdet.

 


Föreläsningsområden:

 • Arbetsliv
 • arbetsmiljö
 • hälsofrämjande strategier
 • stress
 • hälsa i arbetslivet
Referens

”Mikael har utbildat och hållit seminarier både för chefer och medarbetare om såväl systematiskt arbetsmiljöarbete och hur man kan upptäcka och förebygga stressrelaterad ohälsa. Våra utvärderingar har alltid gett Micke högsta betyg, han är både kompetent, inspirerande och rolig att lyssna på.”

Maud Johansson, HR-Generalist Hemköpskedjan

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår