Pär Holmgren

Pär Holmgren föreläser om miljöfrågor, klimatfrågor och humanitära frågor ur ett helhetsperspektiv. Han är känd från sin tid som meteorolog på SVT och är idag en aktiv föreläsare, författare och debattör.

Vad betyder det här med klimatförändringar för oss egentligen? Vad menar man med ett hållbart samhälle och vad innebär det för mig? Detta är viktiga frågor som berör oss alla. Någon som kan ge svar på våra funderingar är Pär Holmgren. Pär är både passionerad, fascinerad och förskräckt över vår globala miljö. Pär har genom åren samlat på sig mängder av erfarenhet och insikter kring vilka konsekvenserna kan bli om vi inte tar klimatfrågan på tillräckligt stort allvar.

Inspireras, inse allvaret och förstå hur du själv kan klimatsäkra ditt dagliga liv genom att lyssna på Pär Holmgrens föreläsningar. Pär föreläser på teman som:

  • Befolkningsökningen – om hur vi utnyttjar mer och mer av jordens resurser.
  • De tre stora utmaningarna - Ekologi, Ekonomi & Energi. Hur hänger det ihop?
  • Är det försent? Ju längre vi väntar desto svårare blir det för kommande generationer.
  • Mänsklighetens övertramp - klimatförändringarna är bara en av flera konsekvenser av människans påverkan.
  • Teknik, politik och beteende - de tre går ofta hand i hand och påverkar varandra. 

Efter 20 år som meteorolog på SVT har Pär sedan 2009 arbetat heltid med hållbarhetsfrågor, och då främst klimatförändringarna. Pär är en av Sveriges mest kända meteorologer som från mitten av 1990-talet till 2007 var chef över SVT:s väderredaktion och ansvarade då bl.a. för programserien "Meteorologi - mer än bara väder", som sändes under 2003 med ett stort fokus på klimatfrågan. Under senare år har Pär förutom att föreläsa och skriva böcker om klimatfrågor även varit aktiv med styrelseuppdrag, och olika projekt kring hållbarhetsfrågor.

Föreläsningsområden:

  • Klimat
  • Miljö
  • Väder
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår