Staffan Landin

Staffan talar om fattigdomsbekämpning och mänsklig utveckling runt om i världen och gör det på ett mycket pedagogiskt sätt.

Staffan Landin tar samma utgångspunkt som Hans Rosling i sina föreläsningar och använder samma rörliga grafik. De presentationer han använder i sina föreläsningar är framtagna på Gapminder och budskap och exempel är i väldigt hög grad de samma som Hans Rosling använder i sina presentationer. Staffan Landin föreläser om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Han ger ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem världens står inför och han håller budskapet klart och enkelt utan att för den delen bli ytlig - tvärtom - han har statistiken som visar hans slutsatser!

Om Staffan

Staffan har samarbetat med Hans Rosling sedan 2002 när han besökte honom på UNDP, FN:s utvecklingsprogram för att få med FN i arbetet med att göra statistik användbar. Det ledde till ett samarbete mellan FN och Gapminder under många år. Under den tiden började Staffan också föreläsa om global utveckling, med fokus på mänsklig utveckling. Staffan Landin slutade på FN 2005, för att koncentrera sig på föreläsningar på heltid. Under flera år har han föreläst runt om i Sverige och Europa på heltid om världens utveckling med hjälp av de grafer som Gapminder utvecklat.

Mellan 2007 och 2010 arbetade Staffan för stiftelsen Gapminder, med att göra tråkig statistik om utvecklingen i världen intressant och möjlig att förstå. Idag är han en frilansande skribent och föreläsare som sprider information om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Han är en föreläsare som Hans Rosling rekommenderar.

Föreläsningsområden:

  • Global utveckling
  • mänsklig utveckling
  • resurser
  • förhållanden i världen
  • fattigdomsbekämpning
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår