Stephan Rössner

Stephan Rössner är professorn i hälsoinriktad beteendeforskning som, på ett sätt vi alla kan ta till oss, föreläser om vad vår moderna livsstil innebär för vår hälsa.

Professor Stephan Rössner från Karolinska institutet skapade Sveriges första överviktsenhet och har i mer än 30 år arbetat med kost, motion, livsstil och hälsa. Stephan Rössner citeras ofta i medierna som en hälsoguru och har kommit att representera den förnuftiga vetenskapligt baserade grundsynen på hälsa i en tid av flum och kvacksalveri. 

Stephan är en inspirerande, kompetent och humoristisk talare, som utan pekpinnar försöker förmedla att det inte är något konstigt att skaffa sig bra levnadsvanor. Stephan är mycket rutinerad och van vid att tala till olika målgrupper. Han har förmågan att anpassa sitt budskap så att det blir enkelt att ta till sig och han använder många exempel för att tydligt åskådliggöra vad han menar. Som ordförande i en rad organisationer är han även van att leda möten och moderera konferenser.

Stephan har en gedigen vetenskaplig bakgrund, har skrivit mer än 600 vetenskapliga artiklar samt över 30 populärvetenskapliga böcker om kost och motion, varav flera spännande kokböcker. Han har varit president för all världens fetmaforskare och föreläst jorden runt, både för lekmän och vetenskapsmän. I många år har han deltagit i hälsodebatten och varit en flitig gäst i radio, TV och andra media.

Föreläsningsområden:

  • Hälsa
  • livsstil
  • kost
  • motion
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår