Yngve Bergqvist

Yngve Bergqvist är mannen som gjort en mörk och kall liten plats i Norrbotten känd över hela världen. Ishotellet i Jukkasjärvi är ett underbart exempel på inspirerande entreprenörskap.

”Om man kan bygga ett hotell av is, i en liten by 200 km norr om polcirkeln, och få människor från hela världen att gapa av hänförelse - då är ingenting omöjligt” säger Yngve Bergqvist.

När Yngve fick idén om ett ishotell i Jukkasjärvi pratade han med en tidigare turistchef som sa: ”En kallhåla, ingen vettig person sätter sin fot där! Yngve tänkte ”ingen vettig människa, de andra då…?” Och där började affärsidén som besöks av 15000 människor varje år, mest från den globala marknaden. Ishotellet lockar idag besökare från hela världen. Idén med ishotellet har utvecklats till franchiseföretagande på flera platser i världen.

Nästa steg för entreprenören Yngve Bergqvist är satsningen på rymdturism. Målet är att starta de första rymdflygningarna från Kiruna inom kort. Redan har 300 biljetter sålts!

Yngve föreläser om sin osannolika och inspirerande resa från idé till succé, om konsten att tänka tvärtom och att göra det omöjliga möjligt. Yngve lever efter tanken: Gräv där du står - det mesta är ogjort. Föreläsningen ger en livfull beskrivning av hur verksamheten på några år vuxit från en vild idé till ett storföretag med världen som marknad. Lyssna på Yngve och bli inspirerad av en person som kan förverkliga idéer.

Föreläsningsområden:

  • Företagande
  • entreprenörskap
  • affärsmannaskap
  • inspiration
  • motivation
Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår