Johan Mathson

Johan Mathson föreläser om ledarutveckling, resultatfokus och förändrings-processer. Han har en unik kombination av erfarenhet som företagare, företagsledare och som rådgivare till över hundra företag i ett trettiotal länder.

"Det tog företagsledningen 19 veckor att formulera den nya affärsplanen och medarbetarna 2 timmar att missuppfatta den." I sina föreläsningar pratar Johan Mathson om att mobilisera hela organisationen i att förverkliga strategierna. Han pratar också om en ny verklighet där tidigare konkurrensfördelar helt plötsligt bara blir förutsättningar.  Och hur man verkligen får hela organisationen att förstå vad detta innebär.

Johan som föreläsare

Som en röd tråd i allt som Johan talar om finns betydelsen av, och utmaning i, att lyckas förverkliga strategier. Johans erfarenhet bygger till stor del på att den största potentialen i dagens näringsliv inte ligger i den unika strategin utan istället i att genomföra sin strategi på ett mera tids- och kostnadseffektivt sätt än konkurrenterna, samt betydelsen av att som ledare lyckas förankra detta i hela organisationen. En ledstjärna i Johans arbetssätt är enkelhet och användarvänlighet. Det finns alltid en målsättning att deltagarna redan nästa dag skall kunna använda det som behandlats i den egna arbetssituationen.

Johans erfarenheter

Johan har civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm har arbetat i över 30 länder med strategiimplementering, strategi- och affärsutveckling, ledningsgrupps-utveckling, faktabaserat ledarskap, individuell chefs- och ledarutveckling och föreläsningar. Johan har även arbetat som säljare, utbildningskonsult, gruppchef, affärsområdeschef, managementkonsult, affärsutvecklingschef och VD i ett flertal bolag både i Sverige och internationellt. Detta, i kombination med ett tjugotal styrelseuppdrag i både börsnoterade och onoterade bolag, har gett honom en mycket bred affärsbakgrund. Johan tar även uppdrag som processledare och moderator.

Föreläsningsområden:
Ledarutveckling, resultatfokus, förändringsprocesser, strategi- och affärsutveckling 

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår