Nathalie Besèr

Nathalie Besèr är journalist och en av Sveriges främsta Mellanösternkännare, känd från Sverige Radio, Dagens Nyheter och TT.

Hon figurerar ofta i tv-sofforna, främst i SVT:s nyhetsprogram, som expert-kommentator och modererar både när det gäller utrikes- och inrikespolitik samt frågor om arbetslöshet och ekonomi.

Nathalie har en fantastiskt varm utstrålning. Med humor och karisma får hon sina åhörare engagerade och entusiasmerade. Hon delar med sig av sin rika erfarenhet och sitt unika bagage som innehåller spännande erfarenheter från resor och upplevelser som utrikesreporter.

Med över tio års erfarenhet som programledare på Sveriges Radio och två år som moderator på Utrikespolitiska Institutet är hon väl förtrogen med modererandets alla konster. Det finns ingen som kan lyssna som hon, för att sedan ställa de rätta frågorna. Stresstålig? Hon har, som Mellanösternkorrespondent, varit med om många kniviga situationer. Det finns inget som får henne att tappa fattningen.

Nathalies erfarenheter

Nathalie Besèr har modererat över 200 internationella seminarier och konferenser, framförallt under den tid som hon var senior rådgivare på Utrikespolitiska Institutet (2011-2013). De senaste två åren har hon varit samtalsledare för Reorients Mellanösternserie, Fokus: Mellanöstern, lett Civil Rights Defender of the Year Award samt modererat ett tiotal seminarier under Almedalen. I Almedalen är det främst Exportkreditnämnden, Business Swedens och Sida som är uppdragsgivare. Nathalie Besèr är journalist i botten och har varit anställd på SR Ekot, Dagens Nyheter och TT. Där har hon bevakat internationella frågor, främst rörande Mellanöstern. Hon var DN:s Mellanösternkorrespondent under två års tid. För tillfället är hon opolitisk rådgivare i riksdagen.

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår