Yvonne Skattberg

Yvonne Skattberg är en prisbelönt komiker som både underhåller och berör. Hennes modiga och humoristiska framträdanden träffar rakt i både hjärta och hjärna.

En förställning med Yvonne lämnar både söt och bitter eftersmak. Hon vågar prata om ämnen som vi alla känner till och tänker på, men aldrig vågar ta på. Och hon gör det på ett proffsigt, öppenhjärtigt och humoristiskt sätt. Yvonnes starka scennärvaro, frispråkiga tunga och träffsäkra humor levererar en riktig berg-och-dalbane-föreställning.

Yvonne som underhållare

Yvonnes scennärvaro är påtaglig. Hon har en vass tunga och skarpt sinne, men samtidigt också ett stort varmt hjärta. Yvonne har en märkbart god känsla för att läsa av publiken och kan anpassa sina framförande till de flesta sammanhang. Hennes föreställningar är vågade, ärliga och träffar rakt i hjärtat. Yvonne har den unika förmågan att få sin publik att skratta åt allvarliga saker. Hon framför sina föreläsningar ”Alla har råd”, ”Varför gå in i väggen när det finns dörrar” och ”Alla har ADHD” på ett humoristiskt, insiktsfullt och personligt sätt.

Yvonnes erfarenheter

Efter en smärre 30-års kris sadlade Yvonne om från ansvarig utgivare på ett tidningsförlag till underhållare på heltid. Hon har hunnit med att arbeta med flera stora namn inom svensk humorelit såsom Ann Westin, Anna-Lena Brundin, Marika Carlsson och många fler. 2007 fick hon pris som årets kvinnliga ståuppkomiker med motiveringen ”en jävla standupstjärna till jänta från obygden som roar och oroar och charmar alla med sina naiva och vassa samhällsbetraktelser”.

För tillfället turnerar hon med Barnarbetarorkestern och humorshowen ”Alla har råd”, spelar in en dramadokumentär om HIV och repar inför sommarens humorturné med föreställningen ”Badflickor”. Hon har tidigare medverkat i ett stort antal TV- och radioprogram såsom ”Släng dig i brunnen” och ”Extra extra” i SVT och ”Comedy fight club” på TV3, turnerat med krogshower som ”Offroad” och ”En liten jävla krogshow”.

Referens

”Det blir aldrig plumt, hjärtat är med i en alldeles för kort timme på scen, inför en skrattande publik”

Erik Sûss,
Gefle Dagblad

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår