Azita Shariati

Azita Shariati

Azita Shariati har många bollar i luften och är väldigt drivande jämställdhet och mångfald bidrar till ökat tillväxt och bättre resultat. Hon är en stark ledare som blivit tilldelad olika priser för sitt styrka att leda. Hennes föreläsningar handlar om hur ledarskap handlar om  värderingar, och hur hennes uppväxt har format henne till ledaren hon är idag!

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Azita Shariati

Azita Shariati föreläser om ledarskap och har även skrivit en bok i ämnet med titeln ”Hela bilden”. Genom sin egen inkluderande ledarstil har hon radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald.

Azita brinner för hållbart ledarskap och mångfald, där hon själv beskriver sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 % till 50 % kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Dessutom blir det enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen. Azita föreläser även om sin resa från uppväxten i Iran via Komvux i Sverige till den ledarposition hon har idag. Inspiration för alla!

Om Azita

Azita har utsetts till Sveriges bästa chef, har vunnit ”European Role model of the year”, hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe” och 2015 utsåg Veckans Affärer henne till Näringslivets mäktigaste kvinna. År 2016 kammade hon hem titeln Årets direktör. Samma år blev hon även utsedd till Årets Superkommunikatör av Resumé. Azita berättar under sina föreläsningar om ett ledarskap styrt av värderingar och hur dessa har formats av hennes uppväxt och situationer som hon ställts inför. Det är en engagerande berättelse av en självklar ledare. Azita anpassar sina föreläsningar efter målgruppens behov och önskemål.

Azitas erfarenheter

Azita Shariati kom till Sverige som 20-åring utan nätverk och utan att kunna språket. Idag är hon sedan 2014 VD för Sodexo i Sverige. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn, som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och har 8000 anställda. Hon började arbeta inom företaget 1998. Första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef.

Foto: Henric Lindsten

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Azita Shariati