Carolin Solskär

Carolin Solskär, föreläsare, innovationsexpert, entreprenör, IT-expert, techexpert

Carolin Solskär

Carolin Solskär är innovationsexpert, förkämpe för jämställdhet och en entreprenör med fokus på att främja mångfald och skapa nya förutsättningar för unga inom IT-branschen.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Carolin Solskär är entreprenör, innovationsexpert flerfaldigt prisbelönt föreläsare och kommunikatör och inte minst en av initativtagarna till #Metoo-manifestationerna i Sverige. Carolin Solskär har en dubbelexamen i data-systemvetenskap och företagsekonomi och har sedan dess arbetat som program manager på Microsoft. Hon var även innovationschef  på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House där hon slutade 2019 för nya utmaningar och projekt.

Vid 14 års ålder började Carolin Solskär arbeta som kock på sjön och har sedan dess korsat Atlanten nio gånger och överlevt flera stormar. Hennes entusiasm för entreprenörskap och innovation har lett till flera vinster. Carolin Solskär var en av finalisterna i Årets IT-tjej 2016 samt Årets unga ledare 2017. Hon var även finalist i Årets IT-kvinna 2018 samt vinnare av Stora kommunikationsprisets hederspris 2018,  Årets Superkommunikatör 2018 och kom på fjärde plats på Årets Uppstickarlista 2017.

Men Carolin drivs inte av priser och tävlingar. Hon värnar om att branschen ska bli mer jämställd och skapa nya förutsättningar för unga, framför allt tjejer. Hon har bl.a. skapat “Unipreneurs”, en organisation som fokusera på att få elever från olika skolor att skapa företag tillsammans. Hon ligger även bakom “Create Squared”, Sveriges största Hackaton för studenter. Hennes passion för jämställdhet var det som fick henne att endast på fyra dagar, utan politisk eller aktivistisk erfarenhet ordna 14 #Metoo-manifestationerna runtom i hela landet. Förutom sina tech-initiativ och tidigare kock-karriär så är hon också utbildad inom kost och är licenserad personlig tränare.

En av hennes expertisområden och en av hennes flera spännande föreläsningar är om det teknologiska skifte vi befinner oss i och den ”fjärde industriella revolutionen” som stundar. Genom nya tekniska fenomen som artificiell intelligens, Internet of Things, bioteknik och 3D-printing flyttas hela tiden gränsen för våra begränsningar och vi håller på att utveckla vad som närmast kan beskrivas som superkrafter.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Carolin Solskär

Stäng meny