Dag Lotsander

Dag Lotsander föreläsning - Ledarskap och förändring - Ledarskapsexpert

Dag Lotsander

Uppskattad föreläsare med inspirerande föreläsningar om bland annat ledarskap och förändring i organisationer.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Dag Lotsanders specialitet är inspiration, utbildning och införande av lean och ständiga förbättringar inom alla typer av organisationer. Dag bidrar till att skapa resultat via en coachande ledarkultur som bygger upp ett starkt och hållbart medarbetarskap. Med sin bakgrund som beteendevetare i kombination med många år som senior ledare inom originalet till lean (som kommer från Toyota) har han ett utomordentligt brett och djupt kunnande om hur man bygger värderingsstyrda organisationer, och hur lean och ständiga förbättringar införs med stöd av medarbetardrivet arbete.

Dag som föreläsare

Dag föreläser med starka inslag av humanism och kundfokus och han får återkommande omdömen som inspirerande, kunnig, pedagogisk och tydlig. Han uppskattas även för sina konkreta vardagsexempel och tankeväckande övningar. Dag är också kunnig inom metoder för att identifiera de mest lämpade förbättringsledarna och hantera gruppdynamik. Hans specialitet är lean och förändringsledning.

Lean är en ledarskapsfilosofi och ett sätt att tänka, som ursprungligen kommer från Toyota. Lean handlar om att ha effektiva och flexibla processer som är utformade efter kundernas behov. Ledstjärnor är värdeskapande, enkelhet och helhetstänkande. En förutsättning för att lyckas är att involvera och engagera medarbetarna i alla led.

Dags erfarenheter

Dag Lotsander är beteendevetare och har 20 års erfarenhet av att arbeta inom Toyota i roller som bland annat försäljningschef och marknadsdirektör. Han hade också i uppdrag att driva kulturförändringen i Sverige när ledarskapsfilosofin ”The Toyota Way” infördes med start 2003. Sedan 2008 är han konsult och föreläsare och hjälper organisationer att öka kunskapen om vad lean är och att mobilisera kraften hos ledare och medarbetare. Dag har lång erfarenhet av personalansvar, framtagande av strategier och affärsplaner, samt arton års arbete i operationella ledningsgrupper.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Dag Lotsander