Dan Hasson

Dan Hasson

Stress är en del av livet och kan vara positivt om det görs på rätt sätt. Att ha för många järn i elden och att inte få den vilan kroppen behöver när den behöver det. Dan Hansson talar om hur man får stressen att vara en tillgång och en livskvalitet som ökar prestationerna.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Dan Hasson

Vill du höja din effektivitet och prestationsförmåga utan att bli stressad? Då är Dan Hasson rätt föreläsare för dig. Baserad på aktuell forskning talar han om stress och stresshantering på ett inspirerande sätt där han omvandlar avancerad vetenskap till lättförståelig information som kan användas i det vardagliga livet.

Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, förbättrad hälsa och högre prestationsförmåga. Samtidigt utgör stressrelaterade sjukdomar ett betydande problem för folkhälsan. Men ett snabbt tempo, många järn i elden och höga personliga krav är inte ohälsosamt i sig. Med effektiv stresshantering och tillräcklig vila stimuleras kroppens olika skyddssystem och kroppen och hjärnan stärks långsiktigt.

Hur ska man då stressa rätt? Det är lätt! Det behöver inte handla om att helt byta livsstil utan snarare om att väva in stresshantering i vardagen på ett naturligt sätt. Det kan man göra både genom sitt förhållningssätt och ett antal lättillgängliga tekniker och metoder. Med små medel kan man förbättra sin sömn, öka sin energi och njuta mer av livet!

Dans föreläsningar

Dan ger under sina spännande föreläsningar både biologiska och psykologiska förklaringar till hur hjärnan fungerar och hur man kan låta det gå så långt att man blir sjuk av stress. Han visar på praktisk stresshantering och på vilka faktorer som skyddar mot stress och vilka som är mindre bra. Dan anpassar sina föreläsningar efter era behov och tar upp frågor som: Vad är stress och hur det påverkar oss? Hur yttrar sig stress i vardagen? Hur stressar man rätt och ökar sin livskvalitet? Hur hänger stress och sömn ihop? Förlänger ett gott skratt livet och är humor verkligen bra för hälsan? Vad har humor och stress gemensamt?

Dans erfarenheter

Dan Hasson är forskare och författare som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet. Han har en docentur i folkhälsa från Karolinska Institutet och har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet. Idag arbetar han utöver forskningen som bedrivs vid Stiftelsen Stressmottagningen med sina företag Hasson Consulting Group AB och Interactive Health Group AB. År 2004 vann Dan Hassons webbaserade självhjälpsprogram för stresshantering ett hedersutnämnande i EU-kommissionens prestigefyllda tävling ”eHealth awards”.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Dan Hasson

Stäng meny