Erik Hamrén

Erik Hamrén

Genom sin karriär som svensk förbundskapten i fotboll har Erik Hamrén fått med sig ett naturligt sätt att leda på som gör att de som lyssnar inte vill slita sig för ens en sekund. Han har kraften i att vara en ledare och är en av Sveriges främsta tränare.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Erik Hamrén

Lyssna på officeren som blev svensk förbundskapten.

Erik Hamrén är inte bara svensk förbundskapten. Han har som tränare vunnit flera tunga fotbollstitlar i klubbfotboll, inte bara i Sverige utan också i Norge och Danmark. Svenska cupen har Erik vunnit tre gånger, två gånger med AIK och en gång i Örgryte. I Norge har han vunnit Norskt guld med Rosenborg och i Danmark Danskt guld med Aalborg. Eriks framgångssaga gjorde att han var en given kandidat när en ny svensk förbundskapten diskuterades.

Erik växte upp i Ljusdal och spelade förutom mittfältare i fotboll även bandy. Han började i Ljusdals IF innan han kom till Stockvik i Sundsvall. En skada stoppade spelarkarriären. Tränarkarriären började i IFK Sundsvall vid sidan av arbetet som yrkesofficer. 1983 vann de 18-åriga pojkjuniorerna i IFK Sundsvall SM-guld under ledning av Erik Hamrén. Han började sedan på GIH i Stockholm. Hamrén började träna klubbar i Stockholmsområdet. 1995 blev han assisterande tränare till Hasse Backe i AIK och tog därefter över laget under två år då laget vann två cuptitlar.

Erik Hamrén blev under sin tid i Örgryte IS en mycket populär tränare bland lagets supportrar. Hamrén räddade kvar laget i allsvenskan hösten 1998 och ledde laget året efter till en sensationell fjärdeplats. Säsongerna 2002–2003 följde nya topplaceringar innan Hamrén valde att gå vidare till danska Aalborg BK. Utöver de allsvenska medaljerna med ÖIS har Hamrén vunnit svenska cupen vid tre tillfällen: 1996 och 1997 med AIK samt 2000 som ansvarig för ÖIS. Hamrén tog brons med Aalborg 2007 och guld 2008. Detta gjorde honom historisk i den danska klubben genom att vara den första tränaren som tagit medalj två år i rad. Karriären fortsatte i norska storklubben Rosenborg.

Den 4 november 2009 tog Hamrén över efter Lars Lagerbäck som svenska herrfotbollslandslagets förbundskapten.

Erik är en strålande föreläsare som på ett enkelt och väldigt jordnära sätt kan trollbinda sin publik. Vill du lyssna till en av landets mest framgångsrika tränare då borde Erik vara ett självklart val.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Erik Hamrén