John Steinberg

John Steinberg

Hur man lär sig och hur man lär ut bygger på ens beteende. Allt ifrån att lära sig namn till hur man hittar varandras styrkor bygger på inställning och egen attityder menar John Steinberg. Få konkreta tips och verktyg för att öka beteendekunskapen och engagemang men en föreläsning av John.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

John Steinberg

John Steinberg är Sveriges mest praktiska pedagog. Han är känd för sitt engagerande, interaktiva och intensiva sätt att föreläsa. Goda ting har många namn – ibland kallas John för ”Pedagogdoktorn” efter sina krönikor i flera tidskrifter och ibland för Dr John efter sitt program på UR med samma namn.

John är författare till snart 50 böcker inom beteendevetenskap och är fil dr i pedagogik. Han blev ”Årets eldsjäl 2014” och vann ”Årets lärkenpris 2019”. Alla som lyssnar på John går därifrån med praktiska metoder de kan omsätta i praktiken samma dag. John är född och utbildat i USA men har bott i Sverige och varit konsult i landet i 40 år och kan därmed föreläsa eller coacha på både på svenska och engelska – med humor, allvar och glöd.

Exempel på föredrag:

Näringslivet/offentlig förvaltning:

• Hitta styrkorna på tre minuter – Ta fram det bästa ur dina medarbetare. Hur man hittar och tar vara på styrkor och talang. John lär ut hur man genomför ett ”styrkesamtal”.

•  50 namn på 15 minuter – om inlärningens tre magiska ord, om pedagogik och kursmetodik och hur man avläser andras lärstilar och inlärnings-strategier.

•  Mentorskap och co-coaching. En introduktion till humanistiskt ledarskap och en presentation av co-coaching, en metod för att som stärker kollegial utveckling och företagskulturen.

• Back to basics – ”Interaktiv Rumpnisseföreläsning”. Hitta tillbaka till organisationens grunder med korttidsstrategi-intervjuer. Går att utföras på engelska också.

Inom skolsektorn:

• Ledarskap i klassrummet. Ledarskap är helt avgörande för att få dagens s.k. lustbarn med sig. Om det icke-verbala ledarskapets betydelse.

• Lektionen är helig, prata pedagogik. Skolutveckling är helt beroende av att sätta undervisningen i centrum och hur vi utvecklar undervisningens kvalitet.

• Att handleda pedagoger. Detta är en lärarcoach-utbildning för de som handleder eller är mentorer till nya pedagoger, studenter och kollegor.

• Genom att höja kvaliteten på undervisningen kan vi lyfta den svenska skolan. En föreläsning om förmedlings- och projektpedagogikens för och nackdelar, strukturer och möjligheter.

• Tillbaka till hjärtat, befria lärarna handlar om resultatförbättring genom att höja undervisningens status och kvalitet. Värderingsstyrning kontra målstyrning, att det man fokuserar på blir man bättre på. Stora frågor alla skolutvecklare och skolpolitiker borde ställa och diskutera.

• Hitta och bli påmind om verksamhetens grund med seminariet, back to basics. En utarbetad intervjuteknik för korttidscoachning där man hittar tillbaka till organisationens syfte, budskap och metoder.

John Steinberg föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap och samtalsmetodik. John är fil dr i pedagogik och han var tidigare lektor i pedagogik vid Örebro Universitet och har över 45 års erfarenhet som konsult, föreläsare och kursledare.

John är författare till 48 böcker om ledarskap, pedagogik, kommunikation, värderingar och skolutveckling, bl a ”Pedagogdoktorns handbok”, ”Hitta styrkorna”, ”Humanistiskt ledarskap” , ”Digital Flow” samt tillsammans med PG Wettsjö, ”När surpuppan log”.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med John Steinberg

Stäng meny