Karin Brånebäck

Lärare och utvecklingsledare

Karin Brånebäck brinner för att få in mer teknologi i undervisningen. Hennes blogg om “det flippade klassrummet” är rankad som en av Sveriges största inom pedagogik, och hennes föreläsningar efterfrågas i hela Norden. Karin Brånebäck delar med sig av sin stora erfarenhet och den senaste forskningen för att du ska kunna bli en riktig superpedagog. Boka en föreläsning hos oss på Talarmäklarna!

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Karin Brånebäck är legitimerad lärare från förskola upp till gymnasienivå. Dessutom är hon förstelärare och utvecklingsledare i Stockholm. I nästan 20 år har hon arbetat som lärare, och lika länge med barn och digitalt lärande. Hon driver en av Sveriges största bloggar inom pedagogik och en av de absolut största Facebook-sidorna om “det flippade klassrummet” (flipped classroom), som i dag har nästan 15.000 medlemmar från bland annat Norden och USA.

Det “flippade” med det flippade klassrummet är att eleverna först får hemläxa i form av en podcast, Wikipediasida eller liknande. Därefter genomgås läxan i skolan. Det här betyder att man i stället för att föreläsa i klassrummet kan använda all tid på genomgång av läxan, interaktion och se till att alla verkligen förstått. Karin Brånebäck är en stor förespråkare för att flippa klassrummet, och tror att alla lärare kan integrera mer teknik i undervisningen, på ett sätt som passar dem.

Föreläsningarna med Karin Brånebäck handlar mycket om att sprida kunskap om “den mentala flippen”. Det räcker inte att hänga med på ett nytt koncept bara för att det är en innegrej, utan undervisningen ska fortfarande vara genomtänkt – själva “flippen” ska ske i pedagogens huvud. Här kan Karin Brånebäck ge dig smarta medel att komma igång med att integrera mer IKT (informations- och kommunikationsteknik) i undervisningen, där det flippade klassrummet kan fungera som en förklaringsmodell.

Förutom pedagogik med elektronikens hjälp kan Karin Brånebäck tala om barn med speciella behov. Med personlig erfarenhet av att vara både lärare och förälder till barn med autism/Aspergers syndrom har Karin Brånebäck en alldeles särskild inblick i ämnet, och kan berätta om de insikter hon har fått via de bägge rollerna.

Föreläsningar med Karin Brånebäck

  • Karin Brånebäck föreläser, håller workshopar och flipmeets om bland annat IKT, det flippade klassrummet och barn med autism/Aspergers syndrom.
  • Kontakta oss på Talarmäklarna för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar och föredrag med Karin Brånebäck. Hon skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Karin Brånebäck

Close Menu