Mia Liljeberg

Ingenjör, författare och visuell brobyggare

Ingenjören, ledaren, geniet och författaren Mia Liljeberg visar hur du med enkla medel lockar fram den fulla potentialen hos dig själv och andra. Hon har bott på alla kontinenter och brinner för att dela med sig av sin kunskap om hur man överbrygger olikheter. Hitta vägen till modernt ledarskap, smidig kommunikation och effektiva möten under en föreläsning med Mia Liljeberg!

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Språkförbistringar och kulturkrockar under tiden Mia Liljeberg var utomlands väckte hennes intresse för kommunikation, vilket har resulterat i en mängd överbryggande verktyg som hon gärna delar med sig av i sina föreläsningar. Kommunikation är nämligen a och o för ett modernt, lyckat ledarskap i dagens globaliserade värld.

Mia Liljeberg har bott på alla (bebodda) kontinenter där hon haft uppdrag som chef och projektledare i många år. Hon är ingenjör inom industriell ekonomi i grunden, men arbetar i dag som föreläsare, författare och konsult.

Mia Liljeberg visar hur man med enkla medel kan skapa bestående förändring. Ett av dessa är visualisering, ett redskap som talar hjärnans språk och kokar ner komplexa fenomen till översiktliga och konkreta metoder. 2012 utkom hennes första bok “Låt bilden göra jobbet”, som handlar om visuellt tänkande, kommunikation och ledarskap. Hon om någon kan få svåra saker att verka enkla, hon var nämligen en av deltagarna i SVT:s “Genikampen” 2015.

Ta chansen att få höra en erfaren ledare berätta om chefandets vanligaste fallgropar och hur du undviker dem. Du får med dig smarta tekniker under en föreläsning fullspäckad med anekdoter och fakta baserade på den senaste hjärnforskningen inom ledarskap och kommunikation.

Detta är en ingenjör som bygger broar – bildliga sådana!

Foto: Tommy Jansson

Från missförstånd till samförstånd

 • Både på jobbet och hemma kan det uppstå missförstånd. Varför händer det, och hur kan vi undvika det i framtiden?
 • Det kan vara en utmaning om man vill nå ut till stora målgrupper eller om man rör sig i internationella miljöer. Då gäller det att kunna anpassa kommunikationen efter många olika attityder, åsikter och kulturer.
 • Tillsammans med Mia Liljeberg utforskar vi våra kommunikationsmönster, lär oss undvika de vanligaste fallgroparna och får budskapet att nå ända fram. Vi får massor av smarta verktyg som kan tillämpas såväl vid nästa möte som hemma vid köksbordet.

[request-btn]

Odla en kvalitetskultur

 • Från och med mars 2016 behöver alla företag med mer än 10 anställda ha en utarbetad arbetsmiljöpolicy. Hur ser er ut?
 • Att odla en arbetskultur som präglas av kvalitet och god arbetsmiljö kräver en god grogrund. Vi är varandras arbetsmiljö, och Mia Liljeberg hjälper oss att skapa förutsättningarna för en rolig, stimulerande och samtidigt strukturerad arbetsplats!

[request-btn]

Håll smarta möten

 • Hur klarar vi oss från möteshysterin? Vad är den perfekta längden på ett möte, och hur strukturerar man det så det blir så effektivt som möjligt?
 • Mia Liljeberg har skrivit två böcker om ämnet och arbetat som mötesledare och facilitator för hundratals möten, både fysiska som virtuella. Ta del av absolut spetskompetens inom möteskultur och få en överblick över vanliga fallgropar och smarta framgångsfaktorer, både gällande planering och genomförande.

[request-btn]

Låt bilden göra jobbet

 • En bild säger mer än tusen ord och kan fungera som ett utmärkt redskap för att överbrygga språk- och kulturbarriärer. Men hur får man bilden att säga rätt ord?
 • Mia Liljeberg ger en överblick över hur du med hjälp av bilder når ända fram med ditt budskap. Hon lär dig rita på bara några minuter och berättar hur, när och varför du ska använda PowerPoint och när det räcker med en streckgubbe.
 • Följ med på en experimentell resa där vi får uppleva hur våra hjärnor fungerar. Vi berikas med ett nytt verktyg att förmedla budskap på ett effektivt sätt och lär oss ett gemensamt språk. En rolig workshop under allt från en halvtimmes energiboost till en halvdagsutbildning.

[request-btn]

Konsten att tänka smart – tänk som ett geni

 • Går det att förbättra sin IQ? Mia Liljeberg visar hur du med enkla medel kan använda din hjärna mer effektivt och utnyttja den enorma kapacitet som faktiskt finns där mellan öronen. Ta del av geniernas metoder för att minnas bättre, fatta mer genomtänkta beslut snabbare och fördubbla din kreativitet!

[request-btn]

Från barnhem till drömhem

 • Våra tankar styr var vi hamnar. Mia Liljeberg fick en tuff start i livet, men hon fick en andra chans. Allt för många av oss går på autopilot och reflekterar inte över de beslut vi fattar och hur livet utvecklar sig. Plötsligt befinner vi oss i en livssituation och vi vet inte hur det gick till. Men det är aldrig för sent, varje dag är en ny chans att börja om!
 • Mia Liljeberg delar med sig av sin gripande livshistoria om resan från barnhemmet till drömhemmet och berättar om framgångsnycklarna som tog henne dit hon är i dag. En föreläsning som inspirerar oss att ta ansvar över vårt eget liv och vår egen framtid.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Close Menu