Pia Leino Ragnardotter

Ledarskapsutvecklare, utbildare och föreläsare

Hälsocoachen och inspiratören Mats Petersson är en föreläsare du ska vända dig till när du behöver effektivisera och stärka din hälsa, ditt företag samt dina resultat. Boka en föreläsning med honom hos oss på Talarmäklarna!

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

För att kunna få fram ett budskap, motivera, påverka och leda måste du känna dig själv och förstå hur andra funkar. Pia Leino Ragnardotter hjälper dig bli en ledare som andra lyssnar på – inte för att de måste utan för att de vill.

Pia Leino Ragnardotter har över 25 års erfarenhet, varav 15 år som chef, från näringsliv, offentlig sektor och som entreprenör. Hon vet att vägen sällan är spikrak, och har samlat på sig massor av kunskap om hur människor fungerar som ledare, medarbetare och i samarbete med varandra. Detta i kombination med stor passion, humor och ett genuint intresse för människor har gjort henne till en eftertraktad utbildare, facilitator och föreläsare.

En bra balans mellan vingar och rötter ger dig en fast grund att stå på, samtidigt som du vet hur man frigör de krafter som lyfter företaget. Pia Leino Ragnardotter talar om många av dessa: balans mellan stress och vila, utrymme för våra olika personligheter, EQ, självinsikt och kommunikation.

Pia Leino Ragnardotter anpassar sina föreläsningar och utbildningar efter dina önskemål och behov. Boka en skräddarsydd motivationsboost här hos Talarmäklarna!

Det modiga ledarskapet

 • För att våga gå nya vägar krävs det mod. Speciellt i dag, när det att vara ledare är mer komplext och intensivt än någonsin. Det handlar fortfarande om att förstå omvärldens förändringar med politik, strategier, branschnyheter och regler. Men det handlar också om att lära känna sig själv.
 • När du känner dig själv kan du leda med stabilitet, klarhet och med en tydlig riktning. Du vet hur du motiverar dig själv och andra. Du leder med hjärna, hjärta och utstrålar karisma. Är du redo för det nya ledarskapet?

[request-btn]

Att leda och inspirera i förändring

 • Gillar alla förändring? Nej. Reagerar alla på förändring? Ja.
 • Vi är alla olika. Vi bär alla med oss olika personligheter, erfarenheter, bagage och attityd. Att framgångsrikt genomföra förändring, där alla reagerar på olika sätt, kräver ett genuint intresse för människor. Har du det?
 • I den här föreläsningen tittar vi på hur hjärnan reagerar på hot och belöning, hur människor beter sig under förändring och hur du kan använda denna kunskap konkret i din vardag. En inspirerande föreläsning som väcker ditt intresse för dina medmänniskor och ger dig råd och tips för klok kommunikation som når ända fram.

[request-btn]

Den kommunikativa ledningsgruppen

 • Smarta, kloka ledare diskuterar, löser problem och fattar beslut. Många timmars hårt arbete kokas sedan ner i lite tafatta protokoll som publiceras någonstans på intranätet. Få läser, ännu färre känner “wow”.
 • En kommunikativ ledningsgrupp som förmedlar budskap och visioner med karisma, tydlighet och närvaro är en, ofta outnyttjad, kraft till verklig förändring. En inspirationskälla som kan lyfta organisationen till nya höjder och bidra till större engagemang, tydlighet prestation och en rolig, motiverande arbetsmiljö.

[request-btn]

Kommunikativt ledarskap – att inspirera och beröra

 • Som chef och ledare står du alltid på “scen”. Allt du gör, säger – och inte gör eller säger – betraktas och bedöms. När du förstår dig själv och de signaler du skickar ut har du ett kraftfullt verktyg att bli mer trovärdig, skapa goda relationer och blomstrande resultat.

[request-btn]

Presentera som ett proffs – den bästa versionen av dig

 • Att kunna briljera när det verkligen gäller, att göra ett bestående intryck, beröra och få fram ett budskap. Pia Leino Ragnardotter visar hur du får andra att spetsa öronen när du talar, oavsett om det är på scen, på mötet eller i vardagen.

[request-btn]

Budskap och storytelling – berättelsen om verktyg

 • Sedan urminnes tider har vi använt berättelser när vi vill förmedla kunskap, underhålla eller påverka. Vi minns helt enkelt bättre när fakta och budskap vävs in i en historia.
 • Storytelling är ett effektivt sätt att få andra att lyssna, och minnas ditt budskap. Pia Leino Ragnardotter visar grundstenarna i hur du kan använda din berättelse för att motivera, inspirera och förändra. Hon talar bland annat om berättartekniker, dramaturgi, gestaltning, karaktärer, konflikter och ton.

[request-btn]

Höj ribban! Bättre samarbete, relationer och kommunikation

 • Studier visar att över 90 % av alla konflikter på en arbetsplats beror på bristande kommunikation och dåliga relationer.
 • För att nå fram på riktigt måste du först förstå både andra och dig själv och bli medveten om hur du talar med och tolkar andra. Då blir det plötsligt mycket lättare att kommunicera, det blir roligare på jobbet och mycket mer effektivt. Kommunikation och samarbete i teamet kan på ett roligt och kreativt sätt utvecklas med Insights Discovery Personliga Profiler och Teamprofil. Dessutom ger det resultat i form av  högre motivation, bättre prestationer och ökad arbetsglädje.
 • Boka en inspirerande föreläsning med Pia Leino Ragnardotter för att skapa en arbetsplats som tar tillvara allas olika styrkor, personligheter och utvecklingsmöjligheter!

[request-btn]

Låt hjärnan vila – hållbart ledarskap i en hektisk tid

 • Stressen och “bruset” som ständigt omger oss sliter på våra hjärnor. Funktioner som närvaro, koncentration, fokus, tankeförmåga och beslutsfattande påverkas. Kraftigt och långvarigt mentalt slitage kan till slut leda till utbrändhet, sjukdom, minnesförlust och apati.
 • Pia Leino Ragnardotter tar dig med på resan från att vara framgångsrik chef/företagare via minnesförlust, kaos och utbrändhet tillbaka till en gladare, klokare och ännu mer framgångsrik och effektiv chef/företagare.
 • En del av resan handlar om meditation, yoga och mindfulness – verktyg och metoder som numera är ute ur flumstämpelgarderoben och har blivit självklara inslag i moderna och modiga företags ledarskapsutveckling och -stöd.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Pia Leino Ragnardotter

Close Menu