Carina Hjelm

Carina Hjelm

Att möta rädslor och fördomar för att bygga en mer inkluderande värld.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

  • Hidden

Carina Hjelm har många strängar på sin lyra. Hon är utbildad socionom men även hälsocoach, yogaledare och författare. Till vardags driver hon sedan 2012 företaget Sundare livsstil. I sina föreläsningar tar hon främst upp vad som hände när hennes dotter som 20 år gammal bestämde sig för att bli praktiserande muslim. Föreläsningen syftar till att möta rädslor och fördomar samt att gå från omedveten till medveten.

Carinas övertygelse är att vi alla mår bättre att komma bort från vi och dom-tänket och istället mötas och lära oss av våra olikheter, men även se våra likheter. Det Carina Hjelm brinner allra mest för är att bygga broar mellan människor. När dottern konverterade till islam lärde hon sig att möta sin egen rädsla, men även att förstå den. Nu hjälper hon andra människor att förstå vad som bygger deras fördomar och hur man kan komma förbi dem och istället väcka en nyfikenhet på andra människor. 2018 kom boken ”Islam, min dotters val” där Carina Hjelm skrev om just dotterns och sin egen resa, och som 2020 släpptes som ljudbok av Word Audio Publishing.

Idag lever vi i ett samhälle där många bär på onödig rädsla som i vissa fall till och med blir till hat och förakt. Carinas föreläsning ger viktiga nycklar till att komma över dessa rädslor och istället mötas som de människor vi är. Vi är trots allt mer lika varandra än vad vi är olika. Under föreläsningen bjuds både på inspirerande ord och tankeväckande reflektionsövningar samt en kort meditation. Carina talar både från egen erfarenhet men använder också faktabaserade inslag i sin föreläsning. Föreläsningen passar alla som vill lära sig mer om sig själva och skapa mer inkludering och fler möten i samhället. För företag som vill ha en inkluderande profil, något som är viktigt idag, är föreläsningen ett utmärkt startskott för det arbetet.

Foto: Eric Roxfelt

 

 

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

  • Hidden

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Carina Hjelm