Alexandra Pascalidou

Alexandra är en erfaren och uppskattad moderator, konferencier, programledare, debattledare och intervjuare.

Med Alexandra som moderator får ni en positiv, professionell, påläst, pulserande och entusiasmerande programledare. Det blir inte trist en minut. Hon kan inleda med inspirerande inlägg, ställa de kniviga frågorna med finess, röra vid de ömma punkterna med elegans, skapa skratt i en varm atmosfär.

Alexandra kan arbeta på svenska, grekiska, engelska och kommunicera på franska, spanska, rumänska, italienska, norska och danska. Hon är världsvan, har bott i Grekland i flera år och tillbringat kvartal i Latinamerika, i NYC och Los Angeles. Hennes kontaktnät sträcker sig över hela världen – från Hong Kong och Singapore till San Fransisco och Santiago.

Alexandra är gärna med och arbetar långsiktigt med kunderna, medverkar i idékläckning och kreativa processer för att skapa den bästa konferensen. Hon guidar även gärna i Grekland och ordnar konferenser, kurser eller gruppresor där.

Alexandra föreläser och leder debatter och evenemang runtom i Europa. Med engagemang, glöd och positiv energi föreläser hon om mångfald och media, demokrati och rättvisefrågor, retorik och ledarskap, jämställdhet och kulturkompetens.

Alexandra blev känd för den breda allmänheten 1995 som programledare för det mångkulturella magasinet Mosaik i SVT. Programmets tittarsiffror tredubblades och nya tittare fann ämnet intressant. Mosaik fick för första gången ett medialt genomslag som höll i sig under de tre år Alexandra ledde programmet. Sen dess har hon varit programledare i Nyhetsmorgon, Melodifestivalen, OS i Aten, Förkväll, Uppesittarkväll och senast gjorde hon SVT-dokumentären ”Vad är det för fel på grekerna?” om Greklandskrisen som sänts i sex länder.

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår