Christina Rickardsson

Christina Rickardsson

Med sin bakgrund och allt som sagts till henne vet hon precis vad kulturkrock och fördomar innebär. Hon vill få ett jämlikt och upplyst samhälle och hennes föreläsningar handlar om just detta och vara en röst för de 7 miljoner barn som bor på gatan i Brasilien. Hennes styrka och välvilja smittar av sig och hennes föreläsningar är djupt berörande.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Christina Rickardssons föreläsning lämnar ingen oberörd. Hon berättar om de unika utmaningar hon ställts inför under sitt liv. Med sin berättelse lyckas hon fylla sin mörka historia med hopp och kraft som ger oss alla inspiration och styrka.

Christina Rickardsson föddes i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten. I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Christinas föreläsningar

Christina Rickardsson utgår från sin historia och sina erfarenheter när hon föreläser. Det kanske är svårt att tro, med tanke på den mörka och djupt berörande historien, men Christinas föreläsningar är också fyllda av skratt, hopp och stark framåtanda. Man blir inspirerad, känner tacksamhet, och får bränsle åt en ännu starkare drivkraft till sina egna strävanden. Hon sprider ett värmande budskap. Christina söker att med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer som arbetar i eller med multikulturella kontexter. Christina brinner för samhällsfrågor och är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat för alla. Christina kan även ta sig an moderator- och konferencieruppdrag.

Om Christina

Christina livnär sig på att föreläsa om sin uppväxt, om kulturkrockar och fördomar. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien. Hon har därför grundat stiftelsen Coelho growth foundation som jobbar med utsatta barn och ungdomar i Brasilien. Det är viktigt för henne att uppmärksamma att det i dag finns sju miljoner gatubarn i Brasilien. De har ingen egen röst och hon vill upplysa människor om deras situation och om det på något sätt kan hjälpa barnen så är hon glad och tacksam.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Christina Rickardsson