Folke Rydén

Folke Rydén föreläsning - Prisbelönt journalist och dokumentärfilmare

Folke Rydén

Prisbelönt journalist och filmare med inspirerande föreläsningar om globaliseringen och hållbarhetsfrågor

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Folke Rydén är en erkänd och prisbelönt journalist och filmare. Efter 10 år som utrikeskorrespondent och med många prisbelönta dokumentärer i bagaget är han idag en populär föreläsare och moderator.

Det är få svenska journalister och filmare som uppmärksammats så mycket internationellt som Folke Rydén har gjort. Under flera decennier har han arbetat som utrikeskorrespondent, frilansare och dokumentärfilmare. Detta har gett honom en osedvanlig förmåga att kommunicera med människor i alla tänkbara situationer. På ett personligt och medryckande sätt talar Folke om de snabba förändringarna som sker i vår omvärld idag.

Folkes föreläsningar

Folke Rydén föreläser med ambitionen att nå bortom den ”enahanda” nyhetsrapporteringen vi ser idag. Han visar på vikten av att våga misslyckas och pekar på, nödvändigheten av att vara medveten om fördomar och förutbestämda perceptioner som vi alla bär med oss, vart vi än går. Folke håller föreläsningar inom globaliseringens effekter, hållbar utveckling, etik och forskning. Några av föreläsningsrubrikerna:

  • Utrikeskorrespondens – myt och verklighet
  • Informationsteknologi och framtiden
  • Globaliseringen och morgondagens värld
  • Hållbarhet och klimatförändringar
  • Lär känna och utmana dina gränser

Folkes erfarenheter

Folke har arbetat som journalist och filmare sedan 1982 då han började som reporter på SVT. Under många år var han utrikesreporter, stationerad först i Amerika och sen Asien. De senaste decennierna har han arbetat som frilansare och dokumentärfilmare med en rad priser och utmärkelser i bagaget, både nationellt och internationellt. Folke är dessutom passionerad fallskärmshoppare och har tagit hem fem nationella championtitlar och ett flertal uppmärksammade rekord.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Folke Rydén