Staffan Landin

Staffan Landin

Hur ser fattigdomen ut idag i världen, de olika förhållanden i världen, och den mänskliga utvecklingen? Detta föreläser Staffan Landin och han använder Hans Roslings forskning och rörliga grafik. Han vill ge positiv bild på hur världen har utvecklas, och sätta perspektiv på hur världen ser ut, och han använder statistiken som stöd. Nu slår av hårda slag för att bekämpa fattigdomen, och informera om människan utveckling.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Staffan Landin

Staffan talar om fattigdomsbekämpning och mänsklig utveckling runt om i världen och gör det på ett mycket pedagogiskt sätt.

Staffan Landin tar samma utgångspunkt som Hans Rosling i sina föreläsningar och använder samma rörliga grafik. De presentationer han använder i sina föreläsningar är framtagna på Gapminder och budskap och exempel är i väldigt hög grad de samma som Hans Rosling använder i sina presentationer. Staffan Landin föreläser om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Han ger ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem världens står inför och han håller budskapet klart och enkelt utan att för den delen bli ytlig – tvärtom – han har statistiken som visar hans slutsatser!

Om Staffan

Staffan har samarbetat med Hans Rosling sedan 2002 när han besökte honom på UNDP, FN:s utvecklingsprogram för att få med FN i arbetet med att göra statistik användbar. Det ledde till ett samarbete mellan FN och Gapminder under många år. Under den tiden började Staffan också föreläsa om global utveckling, med fokus på mänsklig utveckling. Staffan Landin slutade på FN 2005, för att koncentrera sig på föreläsningar på heltid. Under flera år har han föreläst runt om i Sverige och Europa på heltid om världens utveckling med hjälp av de grafer som Gapminder utvecklat.

Mellan 2007 och 2010 arbetade Staffan för stiftelsen Gapminder, med att göra tråkig statistik om utvecklingen i världen intressant och möjlig att förstå. Idag är han en frilansande skribent och föreläsare som sprider information om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Han är en föreläsare som Hans Rosling rekommenderar.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

Relaterade föreläsare

Föreläsningsämnen med Staffan Landin