Dag Lotsander

Dag Lotsander är en uppskattad föreläsare som bland annat talar om ledarskap och förändring i organisationer. Han är expert inom ledarskapsfilosofin ”lean”, och dess betydelse för ledarskap och medarbetarskap. Dag hjälper er att ta tillvara kraften och kreativiteten hos alla ledare och medarbetare.

Dag Lotsanders specialitet är inspiration, utbildning och införande av lean och ständiga förbättringar inom alla typer av organisationer. Dag bidrar till att skapa resultat via en coachande ledarkultur som bygger upp ett starkt och hållbart medarbetarskap. Med sin bakgrund som beteendevetare i kombination med många år som senior ledare inom originalet till lean (som kommer från Toyota) har han ett utomordentligt brett och djupt kunnande om hur man bygger värderingsstyrda organisationer, och hur lean och ständiga förbättringar införs med stöd av medarbetardrivet arbete.

Dag som föreläsare

Dag föreläser med starka inslag av humanism och kundfokus och han får återkommande omdömen som inspirerande, kunnig, pedagogisk och tydlig. Han uppskattas även för sina konkreta vardagsexempel och tankeväckande övningar. Dag är också kunnig inom metoder för att identifiera de mest lämpade förbättringsledarna och hantera gruppdynamik. Hans specialitet är lean och förändringsledning.

Lean är en ledarskapsfilosofi och ett sätt att tänka, som ursprungligen kommer från Toyota. Lean handlar om att ha effektiva och flexibla processer som är utformade efter kundernas behov. Ledstjärnor är värdeskapande, enkelhet och helhetstänkande. En förutsättning för att lyckas är att involvera och engagera medarbetarna i alla led.

Dags erfarenheter

Dag Lotsander är beteendevetare och har 20 års erfarenhet av att arbeta inom Toyota i roller som bland annat försäljningschef och marknadsdirektör. Han hade också i uppdrag att driva kulturförändringen i Sverige när ledarskapsfilosofin "The Toyota Way" infördes med start 2003. Sedan 2008 är han konsult och föreläsare och hjälper organisationer att öka kunskapen om vad lean är och att mobilisera kraften hos ledare och medarbetare. Dag har lång erfarenhet av personalansvar, framtagande av strategier och affärsplaner, samt arton års arbete i operationella ledningsgrupper.

Föreläsningsområden:

  • Lean
  • förändringsledning
  • värderingsstyrning
  • företagskultur
  • gruppdynamik
Referens

”Vi var i början av vår leanresa och hade ett behov av att plantera filosofin hos våra chefer. Dags föreläsning gjorde detta mycket effektivt. Det var insiktsfullt, inspirerande och underhållande. Vi fick direkt en efterfrågan i organisationen, vilket är en av förutsättningarna för framgångsrikt förändringsarbete”

Per Spåls,
Manager Shared Service Development,
Vattenfall Business Services Nordic AB

Inspiration och nyheter direkt i din inkorg!

Intresseanmälan / Kontakt

Önskar du veta mer och få kostnadsfri rådgivning när det gäller våra talare, moderatorer och underhållare. Fyll då i nedanstående intresseanmälan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår