Sofia Svanteson

Sofia Svanteson

När man väl lever och befinner sig i det digitaliserade samhället kan man använda sig av det, det menar iallafall Sofia Svantesson. De nya tekniska förmånerna vi har är en tillgång och något som finns för att hjälpa till, inte för att förstöra. Hon är med och bygger olika digitala plattformar och utbildningssystem. Hennes föreläsningar handlar om att se vad som behöver göras och se till att de blir gjorda, och att våga följa sina drömmar och visioner.

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

  • Hidden

Sofia Svanteson

Sofia Svanteson brinner för att förändra världen till det bättre med hjälp av digitaliseringens möjligheter. Sofia är en ung, framgångsrik och inspirerande entreprenör som lyckats med det som de flesta knappt vågar drömma om.

Lyssna till Sofia som berättar om vad som skiljer de digitalt medvetna organisationerna från dem som fortfarande tvekar. Hon förklarar hur man måste se nya tekniker och tekniska plattformar som möjligheter och inte som tunga utmaningar. Och för att skapa förändring måste man våga tänka nytt och annorlunda och utsätta sig för okända situationer. Det fina är att det finns angreppssätt och verktyg som underlättar för oss att ta stegen, tillsammans!

Sofias föreläsningar

Sofia lägger stor vikt vid problemdefinition och hjälper organisationer och företag att ta fram nya tjänster, affärer och strategier utifrån insikter om användares och medborgares behov och beteenden. Tillsammans med sina kollegor designar och utvecklar hon CSR-utbildningssystem för fabriksarbetare i Bangladesh, förändrar hälso- och sjukvården på en global arena, samt jobbar med integration av utlandsfödda på den svenska arbetsmarknaden, allt med hjälp av innovativa digitala tjänster.

Sofias erfarenheter

Sofia grundade den strategiska designbyrån Ocean Observations 2001. Hennes första kund var Samsung i Sydkorea, och hon gick från att vara interaktionsdesigner på webbyrån Razorfish till att designa operativsystem för mobiltelefoner och leda samt leverera projekt till ett av världens största elektronikföretag, i en helt främmande kultur på andra sidan jorden. 2014 blev hon utsedd av dåvarande EU-kommissionären Neelie Kroes som en förebild för unga kvinnor att välja teknisk utbildning. Under 2013-2015 satt hon i Digitaliseringskommissionens expertgrupp. Hon har talat på tidningen Wireds event om framtidens hälso- och sjukvård, utsedd av Daniel Ek att tala om framtidens hälsa på Symposium/Brilliant Minds, och hon har arrangerat innovationsträning för företag såsom Amazon och Microsoft i Japan.

Foto: Christian Gustavsson

Ingen förpliktelse

Skicka enkelt en förfrågan. Du får snabbt svar och exempel på pris och datum

  • Hidden

Relaterade föreläsare